banner-lefticonbanner-rightIcon
روانشناسی انتخاب همسر

کدام افراد برای ازدواج مناسب نیستند؟

  • کبری اکبری نیا
  • 13 خرداد 1403
  • 10 دقیقه مطالعه
کدام افراد برای ازدواج مناسب نیستند؟

برای آن که بتوانید یک ازدواج موفق داشته باشید، پیش از هر چیز لازم است به یک خودشناسی رسیده و بررسی کنید که آیا برای ازدواج آمادگی لازم را دارید یا نه؟ معیارهایی برای انتخاب همسر مناسب خود تعیین کرده سپس بر اساس این معیارها وارد رابطه شوید. دوستی و آشنایی قبل از ازدواج تا حدودی می‌تواند به شناخت شما کمک کنند. اما برای گرفتن تصمیم نهایی در هر مرحله ای بهتر است از خدمات مشاوره پیش از ازدواج استفاده نمایید. 

برخی از افرادی که برای ازدواج مناسب نیستند عبارتند از:

 

1.بالغ های کودک صفت:

برخی افراد با وجود اینکه از نظر سنی یک بزرگسال بالغ به شمار می‌روند، ولی هنوز رفتارهای بچگانه‌ای دارند. این افراد هنوز قادر نیستند برای امور مهم زندگی خود به صورت مستقل تصمیم گیری کنند. اگر قصد ازدواج با چنین شخصی را دارید، باید با این موضوع کنار بیایید که همسر آینده‌تان بعد از تصمیم گیری و مشورت با والدینش، به نظرات شما گوش دهد. همچنین بالغ‌های کودک صفت همیشه طرف خانواده خود را می‌گیرند. همانطور که می‌بینید این افراد تکیه گاه مناسبی در زندگی نیستند یا در شرایط بحرانی زندگی نمی‌توانند از پس مسئولیت‌های خود برآیند. این افراد مسئولیت پذیری رفتاری ندارند و زیر گفته‌ها و قول‌های خود می‌زنند، فراموش کار هستند و دائما کارها را به تعویق می‌اندازند.

 

2.افرادی که زود عصبانی می شوند:

به طور کلی فردی که زود عصبانی می‌شود در مدیریت خشم خود مشکل دارد. برخورد این افراد به گونه ای است که احساس محق بودن را می‌توان در آن‌ها مشاهده کرد. فلسفه این شخص بی عدالتی فراگیر در جهان است و همیشه نیمه خالی لیوان را می‌بیند. پس هیچ گاه مسئولیت رفتارهای خود را نمی‌پذیرند و همیشه دیگران را به خاطر اشتباهات خود متهم می‌کنند. اگر بخواهید به او ثابت کنید که اشتباه می‌کند، این برخورد شما را به عنوان حمله به خودش در نظر می‌گیرد. در زندگی مشترک هم می‌خواهند با خشم زندگی خود را مدیریت کنند. زندگی با این افراد پر از فشار و مشغله روانی خواهد بود و در زندگی مشترک انرژی‌تان را تحلیل می‌برند.

 

3.پارانوئید های شکاک:

یکی از شروط اساسی در برقراری رابطه همراه با صمیمیت، داشتن اعتماد دو طرفه است. مسلما تحت نظارت بودن دائمی برای هیچ کس خوشایند نیست. خوشبختانه در حین آشنایی با یک فرد شکاک، بعد از چند بار قرار ملاقات می‌توانید به نشانه‌هایی واضح از بدبینی او پی ببرید. ولی عاملی که باعث می‌شود بسیاری از افراد به ازدواج با چنین افرادی تن دهند، نادیده گرفتن این نشانه‌ها و احساساتی عمل کردن است.

 

4.افراد با اختلال جنسی:

از آن جایی که کیفیت روابط زناشویی در میزان موفقیت ازدواج تاثیر زیادی دارد و بسیاری از آمارهای طلاق به دلیل نارضایتی‌های جنسی است، فرد مبتلا به اختلالات جنسی نقش مهمی در از هم پاشیدن پیوند ازدواج دارد. لازم است افراد قبل از ازدواج نسبت به مشکلات جنسی خود اقدامات درمانی را انجام دهند. توجه داشته باشید که اغلب اختلالات درمانی با یک روانشناس قابل درمان است.

 

5.افراد خود رای و کنترل کننده:

فرد کنترل کننده، برای دیگران نیز تعیین تکلیف می‌کند. حس سلطه جویی را می‌توانید در این افراد به وضوح ببینید. فرد کنترل کننده در صورتی که حس کند شرایط در کنترل او نیست، از کوره در می‌رود. حتی اگر صاحب فرزندی شوید به والدی سلطه جو و انتقادگر تبدیل می‌شود. در زندگی مشترک نیز نظرات شما را به عنوان همسر قبول نخواهد کرد.

 

6.شکست عشقی درمان نشده:

ازدواج با فردی که هنوز عشق فردی دیگر را در قلب دارد، می‌تواند یکی از اشتباهات بزرگ زندگی باشد. این افراد هنوز در گذشته سِیر می‌کنند و ذهن و قلبشان درگیر گذشته است. آن‌ها نمی‌توانند به شما عشق و محبت داشته باشند پس در صورت ازدواج با چنین فردی، باید برای سردی‌ها، بی توجهی‌ها و بی محبتی‌ها از طرف او آماده باشید. شاید این افراد بخواهند خود را شاد نشان بدهند، ولی به مرور می‌فهمید که این زخم عمیق تر از چیزی بوده که فکر می‌کردید. پس در صورت آشنایی با چنین فردی، او را تشویق کنید برای درمان شکست عشقی اقدام کند. سپس با توجه به پیشرفتی که نشان می‌دهد، برای ازدواج تصمیم بگیرید.

 

7.افراد مبتلا به آسیب های روانی شدید:

اختلالات روانی پیوستاری از اختلالات خفیف تا شدید را در بر می‌گیرند. این اختلال‌ها شامل افسردگی و اضطراب، اختلالات شخصیت، مشکلات روان پریشی و…می‌شود. هر‌کدام از این اختلالات در سطح شدید، مشکلات عمده ای را در زندگی مشترک ایجاد می‌کند. متاسفانه در بسیاری از موارد افراد و خانواده‌ها این مشکلات را پنهان می‌کنند. توصیه می شود قبل از اقدام برای ازدواج، با بهره گیری از خدمات مشاوره ازدواج از صحیح بودن تصمیم خود مطمئن شوید چرا که پس از ازدواج، دیگر سخت می‌توان شرایط را تحت کنترل درآورد.

 

8.افرادی با دین و عقاید متفاوت:

معمولا تفاوت‌های دینی و عقیدتی در دوره نامزدی و آشنایی خود را نشان نمی‌دهد و مشکلات جدی هم به وجود نمی‌آورد. اما پس از ازدواج این تفاوت به طور جدی بروز پیدا می‌کند. چراکه به هرحال باورهای دینی بخش بسیار مهمی از عقاید و شخصیت یک فرد را شکل می‌دهند. البته ممکن است این تفاوت‌ها با توجه به تناسب زیاد دو نفر قابل چشم پوشی باشد. اما توجه داشته باشید که بررسی این موضوع تنها به عهده روانشناس است و خود شما نمی‌توانید میزان تناسب‌تان را تشخیص دهید.

 

9.ازدواج با افراد خسیس:

زندگی با افراد خسیس کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است مگر اینکه خودتان هم مانند او باشید. ازدواج با کسی که به سختی خرج می‌کند و برای هر خرید کوچکی باید حساب پس دهید، می‌تواند در طولانی مدت شما را به ستوه آورد. این ویژگی نیز در دوره آشنایی به خوبی مشخص است و می‌توانید با هوشیاری آن را تشخیص دهید.

 

10.افراد معتاد:

افراد معتاد جز نامناسب‌ترین افراد برای ازدواج هستند . چراکه آنان کاملا تحت تاثیر مواد مخدر یا هر چیز اعتیادآور دیگر قرار دارند و اولویت زندگی‌شان آن ماده یا رفتار است. مثلا فرد معتاد به قمار هم مانند سایر معتادان برای ازدواج نامناسب است. البته این افراد معمولا در پنهان کردن اعتیاد خود مهارت بسیار زیادی دارند و اگر در دوره آشنایی کاملا هوشیار نباشید احتمالا متوجه آن نخواهید شد. به همین دلیل باید در دوره آشنایی و نامزدی از یک روانشناس کمک بگیرید تا شما را در این زمینه یاری دهد.

 

_ برای آشنایی با سرکار خانم کبری اکبری نیا به پیج اینستاگرام نگاه دیگر مراجعه کنید.

برای گرفتن وقت ملاقات حضوری و غیرحضوری با روانشناسان ما با شماره ی نوبت دهی تماس بگیرید: 09168236095

 

 با نگاه دیگر،نگاهی دیگر را در زندگی تجربه کنید. 🍀